Hoewel velen van ons wisten over aloë’s actuele helende eigenschappen op wonden, brandwonden en beten, moet het niet als een verrassing komen dat Aloë Vera is uitstekend als een gezond voedingssupplement (soms ook wel een voedingssupplement of kruidensupplement) voor de genezing van onze spijsverteringskanalen waardoor ieder van ons in staat om meer volledig te absorberen de voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft voor de gezondheid en vitaliteit.

Al honderden jaren is Aloë Vera in gebruik

Eeuwenlang zijn mannen en vrouwen uit culturen van over de hele wereld op de hoogte geweest van de helende eigenschappen van aloë vera. Aloë vera is in Amerika een van de beste actuele behandelingen voor brandwonden, huiduitslag en diverse huidaandoeningen. Maar aloë is ook een uiterst gezonde natuurlijke voeding.

Veel culturen hebben aloë opgenomen als onderdeel van hun dagelijkse voeding. De Chinezen hebben het gebruikt als afrodisiacum, in Trinidad wordt het gebruikt voor geelzucht, en in Afrika is aloë de remedie tegen hoofdpijn. Inheemse Amerikanen gebruikten aloë om draadwormen te elimineren, en in Korea wordt aloë gebruikt om energie en uithoudingsvermogen te verhogen.

Het is geen familie van de cactus zoals velen denken

De meeste mensen zijn het erover eens dat aloë eruit ziet als een cactus, maar het is een lid van de Liliaceae, of leliebloemenfamilie van planten. Aloë Barbadensis is een specifiek type aloë dat vaak wordt gebruikt voor zijn voedingseigenschappen.

Het bevat meer dan 75 voedingsstoffen! Deze omvatten zeven essentiële suikers of glyconutriënten, twaalf vitaminen, achttien aminozuren en twintig mineralen. De vitaminen A, B, C, en E, bètacaroteen, zink, calcium, koper, fosfor, magnesium en mangaan zijn allen inbegrepen in aloë.

Aloë Vera werkt ideaal voor de interne reiniging of ontgifting

Vele mensen hebben aloë als interne reinigende of ontgiftingsagent, als pijnverlichter voor pijnlijke verbindingen en spieren, en als antibacteriële steun gebruikt. Aloë is vaak gebruikt om een betere darmwerking te bevorderen, het verbeteren van aandoeningen zoals chronische constipatie, aambeien, colitis en andere gastro-intestinale (GI) aandoeningen. Opkomend onderzoek toont aan dat aloë ook kan worden gebruikt om ons immuunsysteem te ondersteunen.

Wat gebeurt er als ik voor de eerste keer Aloë Vera gebruik?

Wanneer een persoon voor het eerst begint met het nemen van aloë, is het bekend dat het een losse ontlasting, diarree of maagkrampen veroorzaken. Dit wordt vaak reiniging genoemd. Hoewel het reinigingsproces ongemakkelijk kan zijn, gaat het meestal binnen een week voorbij.

De effecten van het reinigen kan worden verminderd door het nemen van een beetje minder van de aloë tijdens het reinigingsproces en het opbouwen van een back-up tot de aanbevolen dagelijkse dosis. Het is belangrijk om door te gaan met het nemen van de aloë, omdat het simpelweg stoppen in het midden van het reinigingsproces betekent dat uw lichaam nog steeds de ongewenste giftige stoffen bevat die beginnen te worden geëlimineerd uit uw lichaam.

Verlaag de dosering en bouw weer op

Door de dosering te verlagen en weer op te bouwen, ontdoen we ons van de giftige stoffen, reinigen we ons spijsverteringskanaal en kunnen we sneller de onderhoudsfase ingaan waar ons lichaam gezonde voeding in onze darmen beter kan verteren.

Hoewel velen van ons wisten over aloes actuele helende eigenschappen op wonden, brandwonden en beten, moet het niet als een verrassing komen dat aloë is uitstekend als een gezond voedingssupplement (soms ook wel een voedingssupplement of kruidensupplement) voor het genezen van onze spijsverteringskanalen waardoor ieder van ons om meer volledig te absorberen de voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft voor de gezondheid en vitaliteit.