Aangezien dit jaar ten einde loopt, kunnen we gerust stellen dat het een jaar van hoogtepunten en dieptepunten is in termen van onze stappen naar het vormgeven van een toekomst voor schone energie. Energieleverancier gaan natuurlijk steeds bewuster om met energie maar dat wil nog zeker niet zeggen dat energie overstappen iets is waar iedere consument mee bezig is.

Windenergie Is Steeds Belangrijker Geworden

Het spreekt voor zich dat het duurzaam gebruiken van onze middelen en het verminderen van onze ecologische voetafdruk steeds dringender zijn. Het ziet er echter naar uit dat 2017 ook een aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt die aangeeft hoe we de uitdaging aankunnen.

windenergie in Nederland

Om dit jaar positief af te sluiten, bekijken we enkele van de belangrijkste successen in de wereld van schone energie over de hele wereld in 2017 en bekijken we waarom ze ertoe doen. Natuurlijk is dit geen uitputtende lijst van prestaties dus voel je vrij om met ons opmerkelijke resultaten te delen die je misschien kent die dit jaar zijn gebeurd.

Windkracht Is Natuurlijk Erg Belangrijk Bij Windenergie

Ondanks lagere windsnelheden en minder regenval dan het voorgaande jaar, leverde hernieuwbare energie tussen januari en maart 2017 een recordbraak op van 26% van de totale elektriciteit die in het VK wordt opgewekt. Onshore wind zorgde voor de grootste stijging van 6.4 TWh naar 7.7 TWh met bio-energie, offshore wind-, hydro- en fotovoltaïsche zonne-energietechnologieën die kort hierna kwamen.

  • Kort daarna, zagen in mei 2017 de grootste en meest krachtige windturbines ter wereld elektriciteit opwekken voor de kust van Liverpool. Ørsted, uit Denemarken, installeerde 32 turbines in Liverpool Bay, elk met een indrukwekkende hoogte van 195m.
  • Als klap op de vuurpijl zag het VK in juli de ontwikkeling van zijn eerste ooit drijvende windpark voor de noordoostkust van Schotland. Het Hywind-project kost £ 200 miljoen en omvat vijf 6 MW turbines die 20-30 meter uit de kust zullen liggen.

Gemakkelijk Besparen Op Je Energierekening Door Over Te Stappen Op Windenergie In Nederland

Naast het bekijken van windenergie heb je nog veel meer mogelijkheden om te besparen op je energierekening terwijl je de natuur een handje helpt. Zo kun je namelijk overstappen van energieleveranciers en jaarlijks honderden euro’s besparen. Je hoeft daar bijna niets meer voor te doen, bekijk alle aanbieders, zorg dat je de contracten langs elkaar houdt en vul je postcode in en je bent klaar.

We raden je aan om ieder jaar tenminste 1 keer te kijken naar alle beschikbare aanbieders van windenergie, daarna kun je binnen 5 minuten overstappen en heb je een goede besparing te pakken. Bekijk het filmpje hieronder om te kijken hoe jij kan besparen op je energierekening.