Dingen veranderen, ze staan ​​niet stil, en in de wereld van persoonlijke financiën gebeurt dit ook. Hoewel het lijkt op een lager tempo. Ook kun je in Nederland zulke situaties vaker zien voorkomen, op Spaarbuidel lazen we dat bijvoorbeeld. Geld lenen zonder bkr is bijvoorbeeld bijna niet meer mogelijk.

Een Andere Vorm Van Leningen Is Wellicht Nodig In Nederland, In Amerika Is Er Constant Innovatie

Het lijkt in veel gevallen dat er iets moet gebeuren in de tijd voordat een verandering wordt geïmplementeerd. Niet zoals in de wereld van technologie, waar er dagelijks nieuwe applicaties, programma’s en dingen worden ontwikkeld, maar ook in de wereld van leningen. Tegenwoordig kun je natuurlijk lenen zonder BKR, maar is het niet nodig om een persoonlijkere manier van leningen verstrekken te ontwikkelen. In dit artikel gaan we dieper in op de ontwikkelingen in Amerika en hoe leningen daar constant worden geïnnoveerd.

Technologie Is Exponentieel In Beweging En Sleept Andere Industrieën Mee

Kijk maar eens naar hoe we nu kopen en hoe technologie ons als consumenten heeft veranderd. Online verkopen zijn nu goed voor een groot percentage van de totale detailhandel.

Kijk ook hoe we betalen voor aankopen, we gaan naar een geldloze maatschappij met alle manieren waarop we betalingen moeten doen, zonder contanten. In feite heeft het gebruik van contant geld onlangs nog een stap terug gedaan naar andere manieren om te betalen, creditcards, debetkaarten, mobiele applicaties, enz., Alles staat ons toe om aankopen te doen zonder contanten te gebruiken.

Er is dus behoorlijk wat innovatie doorgevoerd over hoe we dingen de afgelopen jaren hebben gedaan. Zo zijn er onder andere:

  • Maar hoe zit het in de wereld van persoonlijke financiën? Welke veranderingen hebben we gezien en moeten we meer zien.
  • Bankieren en persoonlijke financiën is en is aan het veranderen, maar in een lager tempo. Vanwege ons als consumenten die eisen dat er enkele wijzigingen worden aangebracht, en het feit dat de tijd enige verandering vereist, zijn er echter veranderingen geweest.
  • Tegenwoordig wordt er steeds meer geld geleend via smartphones en smart devices, je ziet de ontwikkelingen in Nederland natuurlijk ook want kredietverstrekkers spelen hier slim op in

Slechte Krediet- En Slechte Kredietscores

Deze verandering in lenen en opnemen is niet zozeer gedreven door technologie, hoewel het heeft geholpen, maar door behoefte. De behoefte van die mensen met arm, nee of slecht krediet.

Er Werden Dus Slechte Kredietleningen Gecreëerd

Het was niet zo dat er nooit leningen voor mensen met een slechte kredietwaardigheid waren geweest, maar de behoefte lijkt er de afgelopen 10 jaar veel meer voor hen te zijn. Dus lijken betaaldagleningen, garantleningen en ook huur-naar-eigen winkels op te duiken en een goede zaak te doen.

  • In de afgelopen tijd is de FCA / Financial Conduct Authority hard geweest voor betaaldagverstrekkers, en terecht, en nu ook recentelijk bij RTO / rent-to-own shops. Dat is ook niet zo gek, want deze leningen werden vaak op vrij
  • Beide soorten leningen riepen extreem hoge rentetarieven op, en in het geval van betaaldagleners hadden ze slechte incassopraktijken en ook woekerprijzen. Tegenwoordig is dat niet meer mogelijk, er is namelijk een stuk strenger toezicht op dit soort praktijken.

Credit Scoring Is Aan Het Veranderen, Leningen Verstrekken Wordt Steeds Strenger

Een van de gebieden van kredietverlening en persoonlijke financiën die sinds het begin geen verandering heeft gezien, was credit scoring.Een numerieke score toegekend aan iemand op basis van hun betalingsgeschiedenis, wat voor soort leningen ze hebben, hoe lang ze krediet hebben gehad, hoeveel ze verschuldigd zijn, en ook of ze te veel krediet aanvragen.

Een Hoge Credit Score Is Goed, Een Lage Credit Score Is Slecht

Deze numerieke score bepaalt of u wordt goedgekeurd voor een lening, maar wordt ook in sommige kringen gebruikt voor aanwerving en banen en voor sommige verzekeringen en leningen. Dat is ook logisch, want door zo’n creditscore kan een kredietverstrekker inschatten of het verstandig is om een lening te verstrekken. Zo worden mensen behoed voor schulden en kunnen kredietverstrekkers geen misbruik maken van hun positie.