Dus wat is een gezondheidssupplement? Gezondheidssupplement is een term die producten betekent die gemaakt zijn van een of meer van de fundamentele voedingsstoffen, bijvoorbeeld vitaminen of mineralen, en die zeer gunstig is voor onze gezondheid.

De juiste inname van voedingsstoffen

Het voorziet u van een aantal specifieke (of een mix van) vitaminen, mineralen, kruiden, plantaardige stoffen, aminozuren, metabolieten, enz. Onze gezondheid is afhankelijk van de juiste inname van deze voedingsstoffen en als het dieet niet werkt, is een of ander gezondheidssupplement of -supplement het antwoord.

Gezondheidssupplementen met vitaminen

Veel gezondheidssupplementen voorzien ons van verschillende vitaminen. Bijvoorbeeld, vitamine A, vitamine D en vitamine E. Vitamine A speelt een belangrijke rol in het gezichtsvermogen, de bot groei, de voortplanting, de celdeling en de celdeling en cel differentiatie.

Vitamine D houdt het normale calcium- en fosforgehalte in het bloed op peil en draagt zo bij aan de vorming en het behoud van sterke botten. Vitamine E is een zeer krachtige biologische antioxidant, die een grote rol speelt bij het voorkomen van cel beschadiging die kan bijdragen aan de ontwikkeling van hart- en vaatziekten en kanker.

Gezondheidssupplementen met mineralen

Gezondheidssupplementen leveren ons ook verschillende mineralen. Mineralen spelen een aantal rollen, zoals het helpen van uw lichaam om de energie uit voedsel te gebruiken. Zo voorziet ijzersupplement uw lichaam van ijzer, dat een belangrijk bestanddeel is van eiwitten die betrokken zijn bij het zuurstoftransport en de stofwisseling.

Calciumsupplement voorziet ons van calcium, dat van cruciaal belang is voor de overdracht van zenuwimpulsen, de regeling van de hartslag, de stolling van het bloed en de opbouw en het behoud van gezonde botten.

Begin niet roekeloos het nemen van gezondheidssupplementen

Voordat u begint met het nemen van een soort van gezondheidssupplement, zorg ervoor dat een geschikt dieet is niet genoeg om de inname van sommige mineralen of vitaminen te verhogen. Overleg met een arts om te zien dat het gebruik van supplementen is voor u geschikt is. Sommige supplementen kunnen bijwerkingen hebben.