De meeste smartphone-eigenaren gebruiken het elke dag en overal, niet alleen voor telefoongesprekken en het versturen van berichten. Ze surfen ook op het internet wat een groot risico is voor hun privacy.

Een aantal handige tips die je kunt naleven

Sommige experts zeggen dat het gaat om een snelle toename van het aantal smartphones en hun snelle aanpassing aan het dagelijks leven. U loopt risico’s als u boodschappen doet en andere betaalacties doet met uw smartphone. U kunt het slachtoffer worden van een financiële cybercrime-aanval. Hier zijn enkele nuttige en niet dure tips om uw smartphone te beschermen en uw geld te besparen.

·         U moet zoeken naar “https”, maar niet naar “http”. Volg dit advies altijd op tijdens het browsen op je smartphone of zelfs op je computer, en vooral tijdens het winkelen. Dit voegt een extra beveiligingsniveau toe.

·         Gebruik een wachtwoord voor uw computer en smartphone. Ja, dit kan erg saai en vervelend zijn tijdens het gebruik van uw apparaat, maar het zal u helpen als u uw telefoon verliest om een of andere reden.

·         U moet een aantal speciale tools en apps toevoegen die u zullen helpen om uw smartphone te vinden als deze gestolen of verloren is. Er zijn veel nuttige gratis apps voor verschillende besturingssystemen.

·         U moet uw telefoon te vergrendelen van automatische verbindingen. Het kan zeer comfortabel zijn om verbinding te maken met elk beschikbaar Wi-Fi en Bluetooth netwerk, maar het is altijd een groot risico, eigenlijk. U moet deze optie op uw smartphone uitschakelen om te voorkomen dat gegevens worden verzonden zonder uw toestemming.

·         Je moet heel voorzichtig zijn met alle sociale media en e-mailverzoeken van vreemden. Het maakt niet uit of ze er verdacht uitzien of niet. Je weet maar nooit, eigenlijk. Een of andere crimineel kan je vragen om vrienden te worden of om hem op de een of andere manier te helpen je informatie te stelen.

·         U moet voorzichtig zijn met onbekende leveranciers. U moet geen contact met hen opnemen met uw e-mail of sociale netwerken, als dat mogelijk is. Neem geen contact op met een van hen, zelfs als het zeer interessant is.

·         Uw beschermingsapps moeten ook veilig zijn. Controleer hun privacy-instellingen. U mag geen informatie geven over uw locatie, wachtwoorden of andere toegangen.

·         Pas op voor elke vorm van uitschot links. Soms kunnen criminelen je vragen om op een link te klikken of om je trackingnummer te geven om je informatie te stelen. U moet uw bestelling e-mails controleren om er zeker van te zijn dat dit bedrijf er een is waar u echt mee te maken heeft.

·         Pas op voor onduidelijke Wi-Fi-netwerken in de coffeeshops en andere openbare plaatsen. Criminelen kunnen zijn netwerk instellen om uw informatie te stelen. Het is mogelijk om uw bankgegevens te koppelen eigenlijk.

·         En dat laatste is een zeer oude maar nog steeds nuttige tip. Je wachtwoorden moeten zo goed mogelijk zijn. Gebruik lange en ingewikkelde combinaties van tekens en cijfers. Gebruik niet de verjaardag data van je familie of je eigen verjaardag. Het is gemakkelijk om ze te kennen van uw sociale netwerken accounts.

Wees nooit bang om te voorzichtig te kijken. Het is beter dan een bedrogen slachtoffer van een crimineel te zijn.