Voor veel kleine ondernemers zijn ongedekte bedrijfsleningen de meest toegankelijke financieringswijze op de markt. Omdat deze leningen geen onderpand vereisen, is het technisch eenvoudig, zelfs voor ondernemers die geen waardevolle activa hebben.  Dit artikel presenteert uw opties wanneer behoefte aan een ongedekte zakelijke lening.

Wat houdt een zakelijke lening zonder onderpand precies in?

Kredietverlenende bedrijven verstrekken zakelijke leningen zonder dat ze een onderpand nodig hebben, omdat niet iedereen in aanmerking komt voor een gewaarborgde lening. Echter, ongedekte zakelijke leningen zijn vaak beperkt tot een klein bedrag aan financiering (50.000 euro) en vereisen wel dat de aanvrager een goed of indrukwekkend krediet heeft.

De kredietverstrekkers verwachten natuurlijk een terugbetaling

Als u een eigenaar bent van een gevestigd bedrijf met een goed bedrijfskrediet, moet het aanvragen van een ongedekte zakelijke lening gemakkelijk zijn. Onnodig te zeggen, zijn kredietverstrekkers op zoek naar een solide garantie dat u in staat bent om de lening terug te betalen volgens de voorwaarden van uw kredietverstrekker.  Omdat er geen onroerend goed is ingediend als garantie voor de schulden die u verschuldigd bent, zouden kredietverstrekkers de evaluatie van uw kredietaanvraag op basis van de verdiensten van uw krediet geschiedenis.

Nieuwe en startende bedrijven

Maar wat als u de eigenaar bent van een nieuw of een startend bedrijf?  Wat als u nog geen bedrijfskrediet heeft?  In werkelijkheid kan het een grote uitdaging zijn om goedgekeurd te worden voor een ongedekte zakelijke lening.  Zonder bedrijfskrediet om u te ondersteunen, zal het moeilijker zijn om een kredietverstrekker te overtuigen om uw zakelijke behoeften te financieren.

Hetzelfde geldt voor bedrijven met een slechte kredietverleden.  Hoewel het mogelijk is om kredietverstrekkers te vinden die ongedekte zakelijke leningen aanbieden voor slecht krediet, zou het beschikbare kredietbedrag beperkt blijven tot een kleinere waarde en zouden de rentetarieven veel hoger zijn dan standaard ongedekte leningen.

Een ongedekte zakelijke lening aanvragen en geaccepteerd worden

Als u een ongedekte zakelijke lening wilt aanvragen, is het belangrijk om eerst uitgebreid onderzoek te doen en al uw mogelijke opties te leren kennen.  De enige manier om er zeker van te zijn dat u een goede deal aangeboden krijgt, is door verschillende kredietverstrekkers te vergelijken.

Voorkom malafide verstrekkers

Kijk uit voor roofzuchtige kredietverstrekkers die slechts op zoek zijn naar één ding: winst maken ten koste van de kredietnemers.  Sommige kredietverstrekkers kunnen van u profiteren, vooral als u slecht krediet heeft en niet in aanmerking komt voor standaardleningen.

U kunt onmiddellijke goedkeuring krijgen, ongeacht uw kredietwaardigheid.  Is er een addertje onder het gras? Het addertje onder het gras is dat u gedurende uw gehele krediettermijn een dure rente en kosten in rekening wordt gebracht.

Zorg ervoor dat u te maken heeft met een legitieme kredietverstrekker voordat u uw kredietaanvraag indient.  Begrijp het proces in kwestie en de nodige papierwerk dat u moet voorbereiden.  Probeer geen valse informatie te gebruiken in een poging om goedkeuring te krijgen, want een dergelijke stap zal uw situatie alleen maar ingewikkelder maken.

Dien niet meerdere aanvragen tegelijk in.  In plaats daarvan weegt u uw opties zorgvuldig af en dient u alleen een aanvraag voor een ongedekte lening in bij de juiste kredietverstrekker.  Houd er rekening mee dat elke keer dat u een aanvraag indient bij een kredietverstrekker zal een onderzoek worden gedaan in uw krediet en alle vragen zullen worden weerspiegeld in uw rapport.  Een dergelijke stap kan een negatieve indruk geven aan een potentiële kredietverstrekker.