Zijn alle supplementen nuttig?  Natuurlijk niet.  In dit artikel bekijken we de voordelen van twee bewezen supplementen, creatinemonohydraat en sint-janskruid, en een andere, glucosamine, die al dan niet gegevens hebben ter ondersteuning van de medische claims die het maakt.

Er is wel vaker beweerd dat iets werkt

Bent u verslaafd aan morfine?  Misschien lijdt u aan impotentie?  Dan heb ik het ding voor u!  Het wordt niet meer op de markt gebracht als een geneesmiddel, maar wordt vandaag de dag nog steeds op de markt verkocht en u kunt het gemakkelijk kopen.  Waarschijnlijk heeft u er de afgelopen dagen zelfs al een paar gehad.

Het geneest tonnen van kwalen en je hebt geen recept nodig!  Welk supplement kan een morfineverslaving en een erectiestoornis tegelijkertijd genezen?  Coca-Cola dom.  In de afgelopen 120 jaar hebben we vastgesteld dat de populaire frisdrank geen van deze dingen doet, noch geneest het de meeste van de oorspronkelijke kwalen die het beweerde te genezen.

Hoe zit het nu met tal van gezondheidssupplementen?

Snel vooruit naar 2011.  Welke supplementen werken?  Welke van deze supplementen zijn door wetenschappelijke studies bewezen effectief te zijn?  Welke zijn door de mediahype als supplementkoning bekroond?

We zullen hieronder enkele supplementen bekijken. Meer in het bijzonder wat ze bedoeld zijn om te doen en of het is gedocumenteerd dat er gunstige resultaten zijn of niet.

Natuurlijke supplementen in de vorm van Sint-Janskruid

Eerst gaan we kijken naar een natuurlijk supplement dat de donkere troebelheid van depressie zou verminderen.

Als we de waarde van een supplement op de een of andere manier zouden kunnen inschatten in een kosten-/effectiviteitsmeting, zou Sint-Janskruid moeilijk in waarde te overtreffen zijn.  U kunt het bij zowat elke drogisterij krijgen en het is goedkoop. Sint-Janskruid minstens zo effectief was als een voorgeschreven medicijn om de symptomen van depressie te behandelen.

Het had ook slechts ongeveer de helft van de bijwerkingen van hetzelfde commerciële geneesmiddel.  Wetenschappers voeren momenteel tests uit om te bepalen of dit supplement de ernst van sommige ziekten zoals Parkinson en alcoholisme zal verminderen.

Algemene gevoel van welzijn verhogen

Als u op zoek bent naar een natuurlijke methode om eenvoudigweg uw algemene gevoel van welzijn te verhogen, zou Sint-Janskruid een zeer waardevolle aanvulling zijn om in te investeren.  Als je verder gaat, in plaats van een supplement dat je emotioneel in evenwicht brengt, verbetert het volgende supplement dat besproken wordt zowel je fysieke conditie als je mentale kracht.

Creatine poeder supplementen

Creatine werd ontdekt vóór de Coca-Cola siroop, in de jaren 1830.  Tegenwoordig zijn de belangrijkste voorstanders van creatinemonohydraat atleten, omdat is aangetoond dat het helpt bij de opbouw van magere spiermassa dankzij een betere omzetting van energie op cellulair niveau.  Het is echter aangetoond dat dit betaalbare supplement veel gunstiger is voor verschillende andere aspecten van uw gezondheid.

Een voorbeeld hiervan is een toename van het werkgeheugen en intelligentie; een ander voorbeeld is de vermindering van mentale vermoeidheid.  Het kan uw risico op hart- en vaatziekten verminderen of de slopende effecten van ALS of de ziekte van Lou Gehrig voorkomen. \

Maakt het lichaam zelf creatine aan?

Uw lichaam produceert van nature wat creatine en het kan ook worden gevonden in verschillende bronnen van vlees.  Uw lichaam produceert alleen genoeg voor wat u momenteel nodig heeft.  Door uw cellen aan te vullen, verzadigt u uw cellen met stand-by, klaar om creatine te gebruiken.  Deze creatine wacht gewoon in je spieren om gebruikt te worden voor energieoverdracht.  De lijst met voordelen van het gebruik van creatine is vrij lang.  In tegenstelling tot creatinemonohydraat en sint-janskruid, was er vroeger veel hype rond glucosamine.

Glucosamine supplementen

Als je wat zoekt op het internet vind je verschillende online retailers die glucosamine verkopen.  De meeste beschrijvingen bevatten een passage over de gezondheid van de gewrichten, of het verlichten/vertragen van de pijn van artritis.  De laatste tijd is er een beetje gerommel dat de publieke jury nu uit is over de voordelen van glucosamine.  Een in 2009 uitgevoerde studie meldt een dergelijk verband tussen gewrichtsconservering/genezing en glucosamine niet.

De abstracte samenvatting van de test eindigt eigenlijk met “vergeleken met placebo-glucosamine vermindert de gewrichtspijn niet en heeft geen invloed op de vernauwing van de gewrichtsruimte”.

Vergeet me te citeren de auteur van de test goed, het werd uitgevoerd door het Instituut voor Sociale en Preventieve Geneeskunde van de Universiteit van Bern en kreeg de titel “Effecten van Glucosamine, Chondroïtine, of Placebo bij patiënten met artrose van de heup of knie”.  Het doel van deze paragraaf was niet om het supplement te negeren, maar om aan te tonen dat sommige supplementen effectiever zijn in het promoten van een behandeling – zoals Coca-Cola in plaats van genezing of genezing.

Let altijd goed op met gezondheidssupplementen

De wereld van supplementen kan overweldigend zijn.  Reclame voor dit, een vriend van de sportschool beveelt dat aan.  Een belangrijk ding om te onthouden met betrekking tot supplementen is om uw eigen onderzoek te doen.  Als een vertrouwde vriend er een voorstelt, geef het dan een kans.  Als u glucosamine neemt en geweldige resultaten ervaart, blijf het dan nemen.  Elk lichaam is anders, wat voor de een niet werkt voor de ander.